6 Cara Mudah Untuk Buat Duit




Kita sering mengeluh bila masuk je gaji tapi tak sampai tengah bulan dah takde duit. Mulalah makan Maggi Cup lepastu upload dekat Instagram acah-acah meraih simpati netizen. Mengeluh tak akan membantu anda menghasilkan duit. Lihat 6 cara di bawah ini yang boleh membantu anda memperoleh pendapatan tambahan.



MENJADI PENJUAL ONLINE


Siapa kata nak jadi penjual online kena ada modal beribu ringgit? Sebenarnya korang boleh menjual barang secara online tanpa mengeluarkan modal pun. Macam mana? Cuba tengok dalam almari korang. Banyak kan pakaian yang dah tak guna dan masih elok? Apa kata korang jual je dekat Internet daripada biar pakaian tersebut mereput dalam almari. Sebagai langkah permulaan, layari laman web di bawah ni dan daftar sebagai member.

Mudah.my - //www.mudah.my/

Carousel - //carousell.com/

Duriana - //www.duriana.com/

Forum Lowyat - //forum.lowyat.net/

Atau kalau korang malas nak daftar, promote je dekat Instagram atau FB korang tu. Contohnya macam ni.


Dah dapat duit dari barangan yang korang jual tu, bolehlah guna untuk berbelanja atau dibuat sebagai simpanan.



MEMPROMOSI PRODUK AFFILIATE


Masih lagi bingung dan tak tahu nak jual apa secara online? Relaks, ada lagi cara yang korang boleh cuba. Pernah dengar bisnes secara Affiliate Marketing? Affiliate ialah seseorang individu yang memperolehi komisyen bagi setiap jualan yang berlaku hasil dari aktiviti mereka mempromosikan sesuatu produk kepada orang ramai. Bahasa mudahnya, affiliate adalah seperti agen jualan.

Terdapat banyak jenama di Internet yang memerlukan pertolongan korang mempromosikan produk mereka. Apa yang korang perlu lakukan ialah hanya perlu letakkan link atau info di laman sosial media korang (FB, Instagram atau Twitter) dan bila ada orang klik je kat link tu dan mereka beli produk yang korang promote tu, korang boleh dapat komisyen. Cari la di Google, ada banyak jenama yang boleh anda promosikan



MENULIS & MENJUAL E-BOOK


Korang pandai menulis atau minat menulis? Tahukah anda penjualan ebook di Amerika Syarikat pada tahun 2011 adalah sebanyak USD 910 juta. Anggaran Firma Forester, jualan ebook akan mencapai USD 9.7 Billion pada tahun 2017.


Gelombang ini mula sampai di Malaysia, penerbit buku juga terpaksa menukar buku bercetak mereka kepada versi ebook. Ini merupakan peluang untuk anda menjadi penulis dan penerbit! Oh ya, berikut adalah kelebihan ebook berbanding buku biasa.


Kos yang rendah. Tak perlu modal untuk mencetak dan tiada caj pengeposan.


Risiko yang rendah kerana tidak perlu dicetak dan tiada lambakan stok Pasaran yang luas. Sebab tiada sempadan bila menjual di Internet. Satu dunia boleh beli.


Kos pemasaran yang murah. Promote je di sosial media. Tak payah gunakan parti ketiga untuk promote ebook korang tu.

Lihat web ini klikjer.com, kalau korang berminat nak membuat ebook.



PROMOSI KEBOLEHAN DIRI


Korang pandai design guna Photoshop atau Illustrator? Atau pandai edit video? Korang tau tak dengan kemahiran korang tu, sebenarnya boleh membantu korang untuk jana pendapatan juga. Pernah dengar tentang fiverr.com?

Laman web fiverr.com merupakan platform dimana orang ramai dapat mempromosikan diri mereka dan segala kebolehan yang ada.

Membina laman web, membantu dengan perakaunan, mengalih bahasa, membuat aplikasi dan membantu secara virtual merupakan sebahagian dari kemahiran yang diperdagangkan dilaman web ini. Mereka yang berminat untuk gunakan servis korang, akan membayar korang dalam mata wang USD! Jom cuba sekarang!



BUAT DUIT MELALUI FOTOGRAFI


Kalau korang minat dalam bidang fotografi dan mempunyai kamera sendiri, mungkin peluang ini menarik minat korang untuk tambah pendapatan.

Terdapat banyak laman web ‘stock photo’ yang memberi anda peluang untuk berkongsi gambar kepada mereka dan akan membayar upah untuk setiap gambar yang korang hantar sekiranya gambar tersebut dipilih. Antara web yang anda boleh cuba ialah Shutterstock, iStock, 123RF dan Fotolia.

Selain tu, jika korang memang mahir dalam bidang ni, cubalah untuk tangkap gambar sesuatu event atau majlis dan minta sedikit upah dari penganjur.



MENJADI PEMANDU UBER ATAU GRAB


Sejak kebelakangan ini, permintaan terhadap perkhidmatan Uber dan GrabCar semakin meningkat dalam kalangan netizen, terutamanya di bandar-bandar besar.


Korang ada kereta sendiri? Apa kata korang mendaftar sebagai pemandu Uber atau Grabcar. Daripada habiskan duit minyak dan tol berjalan ke sana sini masa hujung minggu, lebih baik korang gunakan kereta untuk menghantar orang ke sana sini, dapatlah juga duit tambahan.

Natijahnya, ini adalah sekadar idea untuk membantu korang menambah pendapatan. Segalanya terpulang kepada diri korang sendiri. Kalau nakkan sesuatu kenalah usaha, kalau duduk diam je apa pun tak dapat kan. Betul tak? 

(kredit kpd : Sumber dari Sakupenuh.com oleh Ammar Rahimi Anwar)


----------------------------------------------

Nanti dulu....kami ada kaedah bagaimana anda boleh buat duit dengan lebih Mudah dan HALAL!!!

Kami pasti anda tahu apa perniagaan tapi yang penting perniagaan ini baru sahaja mendapat Pengesahan Perakuan Pematuhan Syariah pada April 2017.


Untuk pengetahuan anda, kami telah mencipta satu sistem dikenali MUDAH ONLINE khas untuk membantu ANDA yang mempunyai masalah seperti berikut:


- tak pandai menjual
- malu nak menjual
- tak pandai nak marketing
- tak pandai nak closing
- tak pandai nak pujuk rayu pelanggan
- tak pandai nak cari-cari orang

- tak ada masa nak buat bisnes

dan tak perlu nak buat UBER atau GRAB juga...


Kami yakin InsyaAllah dgn sistem mudah online ini dapat membantu menyelesaikan masalah anda diatas dan TAMBAH PENDAPATAN PASIF ANDA!!!


LIHAT VIDEO DI BAWAH




Sijil Syariah Compliance






TESTIMONI








Jika ANDA serius menambah pendapatan dan mengubah ekonomi keluarga ANDA

Sila klik LINK http://bit.ly/2vT2LrT atau DI SINI






"Dengan teknik ini, ANDA mampu jana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan mudah. Jangan pelik jika ANDA lihat duit saving ANDA telah mencecah 6 angka dalam masa yang singkat.

Dan Perhatian juga bahawa sistem ini dicipta khas untuk ANDA yang TIADA pengalaman berniaga, Tidak pandai menjual, Tidak tahu buat promosi, Tidak suka cari orang dan Tidak mahu jumpa orang."


Jika ANDA serius menambah pendapatan dan mengubah ekonomi keluarga ANDA

Sila klik LINK http://bit.ly/2vT2LrT atau DI SINI


-----------------------------------


Daftar Sistem MudahOnline Sekarang!

Harga asal RM250!

Promosi cuma RM120!
(Jimat RM130 Jika Daftar Hari ini)


Jika ANDA serius menambah pendapatan dan mengubah ekonomi keluarga ANDA Sila klik LINK http://bit.ly/2vT2LrT  atau DI SINI




Jika ANDA serius menambah pendapatan dan mengubah ekonomi keluarga ANDA Sila klik LINK http://bit.ly/2vT2LrT atau DI SINI


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Tambah Pendapatan Mudah dan Halal
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

KAEDAH PEMBAYARAN

Perhatian! Sila pilih (dengan KLIK) kaedah pembayaran yang sesuai untuk anda di bawah.

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

BUTIRAN PESERTA